luni, 4 mai 2009

Prima data...

Stateam azi si ma gandeam la prima data. Primul zambet, primul cuvant, primul pas, prima zi de scoala, primele emotii, primii fluturi in stomac, prima atingere, primul sarut, prima cearta, prima despartire, prima depresie, prima revenire, primul prieten adevarat, primul fals, prima petrecere, primul cadou facut, primul primit, prima traznaie, prima fapta buna. Ma gandeam la primul fulg de zapada, prima bataie cu bulgari, prima plimbare in miez de noapte, prima ploaie racoroasa de primavera, primul fulger fugind spre pamant, prima floare inflorind, primul fruct cules, prima noapte cu luna plina, prima noapte de dragoste, prima carte citita, primul vers scris, prima lacrima sarata, primul ‘Te Iubesc!’, primul trandafir daruit din inima, primul ‘Iarta-ma!’, primul sarut de ‘Adio!’.

De ce tot timpul ceea ce facem pentru prima data ne provoaca o atat de mare placere, o atat de mare satisfactie incat nu vrem sa se termine niciodata? De ce, de la o a doua oara suntem foarte nemultumiti de ce primim? De ce vrem sa fie ca prima data? De ce cautam perfectiunea?

Suntem doar niste fiinte nemultumite, nelamurite, neintelegatoare, uneori neintelese. De ce tot timpul cand e frig tanjim dupa razele Soarelui, dorim ca ele sa ne arda pielea, iar cand e cald vrem ca un nor sa vina si sa acopere Soarele, varsand peste corpurile infierbantate cateva picaturi de apa? De ce dupa ce cineva primeste ceea ce si-a dorit de mult timp nu e multumit de ceea ce a primit, pentru ca a aparut ceva mai bun si isi schimba dorinta, facand-o irealizabila? De ce tot timpul vrem ceea ce nu putem avea?

Omul este o fiinta prea complexa pentru a putea fi satisfacuta pe deplin, asa ca, nu va mai chinuiti sa ii intelegeti pe cei la care tineti si acceptatii asa cum sunt!

Un comentariu:

Steff Beff spunea...

Cel mai bun lucru pe care poti sa'l faci pentru o persoana iubita!