duminică, 26 aprilie 2009

Romania...

Romania

Tara plina de hoti, coruptie de la gunoier, frizer la doctor, politician… Romania, tara frumoasa, pacat ca e locuita… Asta se intampla numai in Romania… Vin din Vestul Europei sau America, acolo nu se intampla asa ceva...

Sunt convins ca fiecare am auzit asa ceva, sunt convins ca mai mult de jumatate de Romanie foloseste astea… din pacate! Si eu ma confrunt cu astfel de, sa le spun… probleme.

Intrebarile sunt: cine e de vina pentru asta? Cine nu vrea sa evolueze, sa se civilizeze? Cine continua sa colectioneze ganduri negative care ne trag in jos, pe noi, ca popor si care actioneaza si asupra altor popoare? NOI! E normal, daca tu nu crezi in tine, nu crezi ca te poti civiliza, atunci la cine te astepti sa creada in tine? Asta e prima parte. Mai sunt cei care vin aici, pe Pamant doar pentru ei. Se distreaza, polueaza doar de dragul de a polua, cei care traiesc doar pentru ei. Acestia nu se gandesc la viitorul omenirii, nici chiar la viitorul copiilor lor. Si e un gest atat de egoist incat nici nu ma mai pot gandi la asta.

Noi am venit aici sa evoluam, nu sa involuam, dar unii au uitat asta, si e trist.

Mai sunt cei care calatoresc, si cand vin Acasa spun: acolo nu ai vazut oameni care calca spatiile verzi, acolo nu ai vazut caini pe srada, acolo… acolo… acolo… dar ei reintra in vechile obiceiuri foarte repede… unii chiar cum au calcat granita, ca doar sunt in Romania. Asta nu inteleg.

Daca nu ii vezi pe cei din jurul tau ca merg spre evolutie, fa tu primul pas si ceilalti se vor lua incet, incet dupa tine. Cea mai buna metoda e Exemplul Personal. Si mai sunt multi altii…

Fiti mai protective cu tara care va lasa sa traiti in ea. Bucurati-va de ceea ce aveti! Bucurati-va ca v-ati nascut in Romania si nu in cine stie ce tara in care acum e razboi, foamete sau ceva epidemii. Bucurati-va ca sunteti romani!

2 comentarii:

Steff Beff spunea...

Imi place descriera Romaniei si a romanilor! Din pacate, e foarte adevarata! Si din pacate, nu facem nimic pentru a schimba asta! :| :(

Sinziana spunea...

Nu sunt de acord...adica,cum sa nu poti face nimic pentru a schimba propria tara?Normal ca tu ca simplu om nu poti,ca esti unul impotriva a milioane,dar daca am fi mai multi?Nu crezi ca ar fi altfel?Mai multi,cu aceeasi parere despre schimbare (in bine..ca in rau avem destui), si treaba va merge...Problema e sa-i gasesti pe acei oameni...:)