miercuri, 1 decembrie 2010

Unu e 1 Decembrie... din păcate

RomâniaDa... Te iubesc, România! Ziua Naţională a României... Liber!

Sunt total împotriva acestor manifestări. Sincer. Dacă într-o zi din an îţi sărbătoreşti ţara cu fasole cu ciolan, vin fiert şi pe alocuri mititei şi bere crezi că e OK?
Dacă îţi atârni tricolorul fie de fereastră, fie de un băţ, fie de gât ca fular, te crezi mai patriot?
Dacă azi e singura zi din an în care nu vezi la TV crime, violuri şi accidente rutiere în care soferul e vreun parlamentar care scapă de absolut orice fel de pedeapsă sau mustrare, te face fericit?
Dacă azi e singura zi din an în care majoritatea e PRO România, crezi că schimbi ceva?
Dacă în fiecare an se produce manevra aia a militarilor, jandarmilor etc. în Alba-Iulia aşa, fără pic de sentiment, totul mecanic, ne face să ne simţim în siguranţă?

Nu mă înţelegeţi greşit, nu sunt contra României... sunt fericit că m-am născut aici, că m-am născut român! Diferenţa e că eu apreciez lucrurile astea şi în celelalte zile ale anului, nu doar de 1 Decembrie. Fiţi mândrii că sunteti ce sunteţi şi unde sunteţi pentru că v-aţi născut aici cu un scop! Găsiţi-l, îndepliniţi-l!

5 comentarii:

Sinziana spunea...

Singurul motiv pentru care mă bucur că e 1 Decembrie e că sunt acasă de ziua tatălui meu.Atât!

Just me spunea...

la fel ca si tine chestia asta de 1 decembrie nu ma bucura cu nimic pentru ca toata lumea sunt patrioti [ca sa zic asa] doar pentru o zi ... asta nu e adevarat ... chestia asta ar trebui sa fie in fiecare zi , dar nu prea se intampla asa ... iata o dedicatie pentru Ziua Romaniei care arata Romania asa cum e , nu o imagine patriotica cum vor toti sa creada doar pentru o zi

http://www.youtube.com/watch?v=9a78SdkvMUg

Alexandru Fortis spunea...

corect...daca nu respecti Romania in fiecare zi atunci ce rost are acel teatru de 1 Decembrie,ne dam patrioti si maine ne facem de rahat tara.

Criss spunea...

@ Sinzi
La multi ani pentru tati tau>:D<

@ mik3l@
ai dreptate, dar nu imi place gnul ala de promovare a romaniei din clipul trimis de tine. sincer. prefer ceva mai pozitiv. astept persoane care vad si promoveaza partea plina a paharului gen 'Romania va creste prin bun simt si responsabilitate' de la Petrom, daca nu ma insel

@ Axy
bine spus.. 'teatu' macar de ar juca bine piesa... dar e mult prea fals:|

Just me spunea...

Criss
nu e chestia ca fac un fel de promovare negativa, dar cam asta e realitatea sincer ... am obosit sa tot fiu optimista sperand ca se va transforma in ceva mai bun, dar in loc sa fie asa se transforma in ceva mai rau[parera mea] ... tu esti de alta parere si nu zic nimic, dar tot teatrul asta cum a spus si Aly nu e bun ... in loc sa fie teatru ar trebui sa fie realitate, dar realitatea e alta din pacate