duminică, 4 aprilie 2010

"Veniţi de luaţi Lumină!"

Azi e o Sfântă Sărbătoare. E Sărbătoarea Sărbătorilor. Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos! Bucuraţi-vă!
Păcat că pentru unii e doar un prilej de a primi cadouri de la vestitul „Iepuraş”, pentru alţii înseamnă îmbuibare cu bucate bine (sau mai putin) alese iar pentru alţii e o simplă ieşire în cluburi la petreceri care sunt total înafara oricărei teme creştine.
În ziua de azi prea puţini aşteaptă perioada de post, rugăciune, plângere iar mai apoi Moarte pentru Înviere. Prea puţini mai respecta tradiţia extrem de frumoasă şi plină de obiceiuri, redată, din când în când prin unele documentare făcute doar de dragul vremurilor apuse, apoape uitate... Mai gândiţi-vă!
Puţini mai colorează ouă în coji de ceapa, aceasta fiind o reţetă mult mai sănătoasă decât coloranţii artificiali la plic, prea puţini mai fac prăjituri acasă, fiindu-le lene sau pur si simplu dând vina pe timp pentru neîndemânarea lor, câteodată chiar si bucatele specifice acestei mari Sărbători sunt înlocuite cu fast(junk) food-uri.
Azi, Iisus Hristos nu reînvie, cum cred unii, noi retrăim Învierea Lui!
Majoritatea urează „Paşte fericit!” ... vouă vă sună bine? Paşte fericit? Paştele reprezintă cu totul altceva, deşi acest termen e mult mai generalizat decăt Învierea Domnului.
Dragă fiinţă, schimbă-ţi modul de gândire şi restul va veni de la sine! Învaţă să vezi lumea şi cu alţi ochi sau din alte puncte de vedere şi totul va renaşte!
Lumina Sfântă a Învierii Mântuitorului sa se coboare peste voi toţi şi să vă călăuzească pretutindeni, arătându-vă calea cea dreaptă! Hristos a Înviat!!!

Un comentariu:

Sinziana spunea...

Sincer,mi dau lacrimile cand ma gandesc la traditiile de care nu se mai tine cont.Postarea mea ar fi o continuare la a ta...desi a fost scrisa inainte.:))Apropo,eu ieri am gatit toata ziua cu mama, so,no fake food in my stomach:))