vineri, 13 noiembrie 2009

V-ati gandit la.... ?

Eram in bus, in drum spre casa, dupa o zi de scoala cel putin la fel de plictisitoare ca si celelalte din saptamana asta. Locul de langa geam, partea dreapta, dupa usa din mijloc era al meu pentru 15 minute.

Uitandu-ma pe geam si ascultand muzica, ca de obicei, mi-a trecut prin cap faptul ca acel loc a fost inchiriat pentru cel putin 15 minute de cel putin 30 de persoane in ziua aceea, de cel putin 500 de personae in saptamana aceea, de peste un milliard de persoane in toata perioada lui de activitate. V-ati gandit vreodata cate milioane si milioane de ganduri au fost tatuate in fiecare centimentu din acel loc? La varietatea de sentimente puse ca la expozitie, unul dupa altul au ramas imprimate in acel loc? V-ati gandit cate persoane si-au povestit viata stand pe acel loc? La cate povesti interesante ar reinvia in cazut in care acel loc ar prinde viata? V-ati gandit la ura, grija, letargia, frica, nelinistea dar si iubirea, iertarea, bucuria, increderea si multe alte trairi experimentate chiar din locul pe care ma aflam eu in acel moment?

De aici mi-am dat seama cat e de important sa avem grija la ce fel de sentimente, trairi, ganduri transmitem deoarece acestea pot fi inmagazinate unde ne asteptam mai putin si pot fi citite de personae la care ne asteptam mai putin.

2 comentarii:

Sinziana spunea...

Sincer nu m-am gandit.Si eu in drumul spre casa petrec 15 minute in bus,dar niciodata nu m-am gandit la asa ceva (poate si pentru faptul ca nu am timp).De obicei sunt insotita de prieteni,si nu mai apuc sa ma gandesc si la altele.

Sinziana spunea...

Reciteam postarile tale,si am ajuns si la asta.Da,anul trecut nu aveam timp pentru ca eram insotita de prieteni..prostii:)) Acum sunt cu prietenii,dar stiu sa-mi fac timp si pentru mine,stiu sa ma opresc si sa-mi ascult gandurile,ceea ce e parte din maturizarea mea :)