luni, 14 ianuarie 2013

Ne vedem în faţa Teatrului?


Onestitate, Cinste, Adevar, Respect. Îmi par atât de… din trecut. Pare că nimeni nu mai pune preţ pe astfel de valori. Lumea spune: daca el are, eu de ce n-aş avea? În loc să spună: sunt fericit că el are!
Egoişti, trufaşi, mincinoşi, nu ştim să ne bucurăm de ce avem, nu ştim să ne bucurăm de ce au sau de ce ştiu ceilalţi, nu mai zâmbim când un prieten spune că are un nou loc de muncă, când o prietenă mereu singură şi-a găsit un iubit, când cineva din familie a câştigat ceva, oricît de neînsemnat ar fi… parcă nici pentru noi nu ştim să ne bucurăm.
Nimeni nu se mai bucură că are acces la orice informaţie. Nimeni nu se mai bucură că poate citi orice, oricând. Nimeni nu se mai bucură că poate vedea pe un simplu ecran animale pe care, probabil, le poate vedea doar acolo. Nimeni nu mai e fericit când află din ce e făcută radiera sau cum sunt crescuţi puii de găină. Avem tot ce dorim, dar suntem nefericiţi.
Deciziile pe care le luăm nu schimbă doar propria viaţă ci şi vieţile celor apropiaţi nouă. Suntem conectaţi. Suntem oameni! Suntem unu!

E foarte trist când te gândeşti că seară de seară sunt oameni care optează pentru scandaluri, sâni la vedere, vedete insignifiante şi bârfe ieftine când au posibilitatea să vadă cum vânează păianjenii, cum se fabrică diferite lucruri sau povestea din spatele unor clădiri de sute de ani!

E foarte trist când auzi că Teatrul e doar un punct de reper pentru unii!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu! nu sunt deloc de acord cu tine! Da, multa lume e asa, dar te rog nu generaliza. Sunt foarte sigura ca mai sunt persoane care apreciaza lucrurile astea, si sunt constiente ca tocmai astfel de lucruri aduc fericirea :). Pentru a'ti demonstra ca te inseli, tu esti una din persoanele respective. Eu sunt a doua. Daca mai cautam ,pun pariu, (si eu pun pariu cam..niciodata), ca mai gasim persoane dinastea. Mai stiu inca una. si si tu stii. Asa ca, tinere scriitor in cartea vietii, te rog nu mai fi asa de pesimist, ca lumea nu e atat de rea. Chiar daca vecinu, si prietenu sunt egoisti, si trufasi, si mincinosi, si ce ai mai spus tu pe acolo, sunt 100% sigura ca nu toti sunt. Trebuie doar sa observi in jurul tau si vei fi uimit:). Dar trebuie sa observi cu ochi curiosi si nu pesimisti
Iti doresc o seara cat mai frumoasa!

Criss spunea...

Stiu ca nu toti sunt. exista mici portite care indica existenta acelor persoane care stiu cum sa savureze viata. acele portite sunt: 'pare', 'sunt oameni care' :D si.. legat de accesul la informatii... eu, personal, nu am gasit niciunul care sa spuna: ce frumos ca putem afla atatea!
oricum, e placut sa stiu ca esti acolo, gustand din tot ce poate oferi viata!

P.S.: am si eu momentele mele de ratacire. daca dintr-o singura postare citita m-ai etichetat ca 'pesimist', inainteaza spre alte postari. multumesc!

Anonim spunea...

Imi pare rau, daca te'a deranjat remarca mea. Nu am fost destul de precisa. Arunc destul de des cate un ochi pe aici, si stiu ca nu esti genul de persoana care vede partea rea din intamplari.Eu m'am referit strict la postarea asta. A fost greseala mea, recunosc:D

Imi cer scuze inca o data!!

Anonim spunea...

Imi pare rau, daca te'a deranjat remarca mea. Nu am fost destul de precisa. Arunc destul de des cate un ochi pe aici, si stiu ca nu esti genul de persoana care vede partea rea din intamplari.Eu m'am referit strict la postarea asta. A fost greseala mea, recunosc:D

Imi cer scuze inca o data!!

Criss spunea...

nu e vorba de greseli. ziceam doar.

P.S.: multumesc ca te impiedici de blogul meu :)